Paste cu sos de parmezan si usturoi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 20 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 230 g paste
  • 240 ml lapte + 480 ml apă/supă de pui/de legume
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingură ulei de măsline + 2 linguri de unt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod De Preparare

Una dintre cele mai gustoase, rapide și ușoare rețete cu paste din lume! Masa ideală pentru cei care preferă sosul alb celui roșu. Se face cât ai bate din palme de repede, într-un singur vas, din ingrediente la îndemână!

  1. Încălzește uleiul într-o tigaie mare. Pune usturoiul tocat la călit, 1-2 minute, amestecând.
  2. Toarnă peste apă/supă de pui/de legume, laptele, untul și pastele (la alegere: spaghete, fettuccine etc.) și asezonează cu sare și piper.
  3. Adu la fierbere și apoi redu focul, amestecând ocazional până când pastele se fac – circa 18-20 de minute.
  4. Adaugă parmezanul. Dacă amestecul e prea dens, mai poți pune un pic de lapte, până obții consistența dorită.

Servește imediat, dupa ce presari niște pătrunjel deasupra. Dacă mai vrei, mai poți pune extra parmezan ras, pe fiecare porție în parte.

*Din cantitățile date, îți vor ieși aproximativ 4 porții.

Alte rețete gustoase pe bază de paste:

Paste quatro formaggi

Spaghete milaneze a la Unica

Paste rapide la capac cu spanac

Foto: 123rf

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu