Pate de peşte afumat

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 8 min
  • Gata in: 8 min

Ingrediente

  • 400 g file de macrou
  • 50 g unt
  • 300 g cremă de brânză
  • zeama de la 1-2 lămâi
  • sare şi piper
Pentru servit
  • pâine prăjită
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura ceapă verde

Preparare

O reţetă foarte simplă şi rapidă, dar care arată sofisticat. Iată cum să faci pate de peşte afumat şi cum să-l serveşti!

1. Peştele afumat se curaţa de piele şi se baga într-un blender sau într-un robot de bucatarie. Se marunţeşte câteva minute pâna ajunge sa fie cremos şi foarte fin.

2. Se adauga crema de brânza (sau smântâna grasa) şi se omogenizeaza bine, apoi se adauga untul, se drege de sare şi piper, apoi se adauga zeama de lamâie, dupa gust. Se serveşte cu pâine prajita, marar şi ceapa verde tocate marunt.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu