Pateuri cu şuncă şi parmezan

 Pateuri cu şuncă  şi parmezan

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • sare
  • 6 linguri apă
  • 2 linguri oţet
Pentru umplutură
  • 150 g şuncă presată
  • 150 g parmezan ras
  • 30 g miez de seminţe de floarea soarelui
  • 20 g susan
  • 1 ou

Mod De Preparare

1. Se taie untul cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă făina, apa rece cu un praf de sare şi oţetul şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece câteva ore sau de seara până dimineaţa.

2. Pe o planşetă presărată cu puţină făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, groasă de 1 cm. Se unge cu albuş de ou bătut spumă, se presară şuncă tăiată cubuleţe şi parmezan. Se rulează şi se taie fe­lii groase de aproximativ 1,5 cm, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se ung apoi cu gălbenuş şi se presară cu miez de seminţe şi susan.

3. Se coc în cuptorul bine încins, aproximativ 20 minute.

Evaluează