Pișcoturi de casă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 25 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 1 ou
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 esență de vanilie
  • 50 g unt
  • 1 linguriță rasă de amoniac
  • făină cât cuprinde (între 30 și 60 de g)

Preparare

Le servim ca atare cu șampanie sau le folosim în deserturi care nu necesită coacere, precum trifle, tiramisu etc. Se fac din ingrediente pe care sigur le ai în casă, simplu și cu minimum de efort.

Se freacă bine oul cu zahărul. Se adaugă untul, amoniacul stins, se amestecă bine. Apoi se adaugă făină treptat, cât să se formeze un aluat de o consistență potrivită pentru întins.

  1. Se întinde bine aluatul și se taie forme lunguiețe.
  2. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la foc mic, în cuptorul preîncălzit , timp de aproximativ 25 de minute.

De obicei, se servesc după 1-2 zile, când se frăgezesc.

Deserturi delicioase în care sunt folosite pișcoturile:

Trifle cu căpșuni

Tiramisu

Şarlotă

Foto: 123rf

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu