Placinta cu gem de caise

Placinta cu gem de caise

Ingrediente

  • 130 g faina
  • 130 g zahar
  • 150 g margarina
  • 130 g faina de migdale
  • 4 galbenusuri
  • puţina apa
  • 1 borcan de 420 g gem de caise
Pentru tava:
  • 1 lingurita margarina

Mod De Preparare

Deserturile cu fructe sunt delicioase. Prepară şi tu o plăcintă simplă cu gem de caise după o reţetă rapidă.

1. Pentru aluat, se amesteca faina de migdale cu zaharul si faina. Se adauga galbenusurile si margarina taiata cuburi. Se desface amestecul cu degetele pâna ce toata grasimea este bine încorporata si apoi se adauga apa, puţin câte puţin, pentru a ajuta aluatul sa se lege. Aluatul se aduna într-o bila care se da la rece pentru 30 de minute.

2. Tava se unge cu margarina, iar aluatul se întinde cu sucitorul. Se asaza foaia în tava si se taie surplusul.

3. Se pune gemul care se repartizeaza uniform iar aluatul ramas se modeleaza si se întinde. Se taie cu ruleta de patiserie fâsii care se vor aseza peste gem.

4. Se da tava la cuptor pentru 55 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca în tava.

Evaluează
Alte rețete