inapoi la unica.ro
Plăcintă cu praz

Plăcintă cu praz

  • Timp de preparare: 40 min
  • Timpul de gatire: 45 min
  • Gata in: 1 ore, 25 min

Ingrediente

  • 300 g aluat de plăcintă
  • 4-5 fire de praz
  • 1 cana lapte
  • 20-30 g unt
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 100 g ciuperci
  • 4 ouă
  • 500 g brânză telemea
  • 1 ou pentru uns plăcinta

Preparare

1. Aluatul de plăcintă se desface şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte.

2. Prazul se taie rondele şi se pune într-o oală mică de 2-3 l. Se adaugă laptele şi uleiul de măsline şi se fierbe la foc mic, 15-20 minute. Se lasă apoi să se răcească. Separat, ciupercile tăiate felii se călesc într-o tigaie cu unt. Se condimentează cu puţină sare şi se lasă să se înăbuşe, până scade toată apa din tigaie.

3. Se amestecă telemeaua rasă, prazul, ciupercile şi ouăle bine bătute, apoi se întinde aluatul şi se presară compoziţia pentru umplutură. Se rulează uşor, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu ou. Se coace apoi în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 35-45 minute. Plăcinta se taie, numai după ce se răceşte puţin.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook