inapoi la unica.ro
Plăcintă cu praz

Plăcintă cu praz

  • Timp de preparare: 40 min
  • Timpul de gatire: 45 min
  • Gata in: 1 ore, 25 min

Ingrediente

  • 300 g aluat de plăcintă
  • 4-5 fire de praz
  • 1 cana lapte
  • 20-30 g unt
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 100 g ciuperci
  • 4 ouă
  • 500 g brânză telemea
  • 1 ou pentru uns plăcinta

Preparare

1. Aluatul de plăcintă se desface şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte.

2. Prazul se taie rondele şi se pune într-o oală mică de 2-3 l. Se adaugă laptele şi uleiul de măsline şi se fierbe la foc mic, 15-20 minute. Se lasă apoi să se răcească. Separat, ciupercile tăiate felii se călesc într-o tigaie cu unt. Se condimentează cu puţină sare şi se lasă să se înăbuşe, până scade toată apa din tigaie.

3. Se amestecă telemeaua rasă, prazul, ciupercile şi ouăle bine bătute, apoi se întinde aluatul şi se presară compoziţia pentru umplutură. Se rulează uşor, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu ou. Se coace apoi în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 35-45 minute. Plăcinta se taie, numai după ce se răceşte puţin.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook