Plăcintă de paste a la Martha Stewart

Ingrediente

  • 450 g paste rigatoni
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 430/450 g carne tocată de vită
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1/4 linguriță piper
  • 650 g roșii decojite, în sos
  • 150 g parmezan
  • 220 g mozzarella dată pe răzătoare
  • unt
  • sare

Preparare

Celebra Martha Stewart a fost cea care a venit cu ingenioasa idee de a poziționa pastele pe verticală pentru această “plăcintă”. O idee atât de simplă, dar revoluționară! O rețetă perfectă pentru o seară în familie, care va fi cu siguranță pe gustul tuturor. Copiii, mai ales, vor fi încântați de aspectul acestui fel de mâncare! 

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, dar un pic mai puțin decât timpul indicat (de exemplu, dacă scrie 14 minute, fierbeți 11-12). Când sunt gata, trece-le printr-un jet de apă rece și scurge-le. Amestecă pastele cu 1 lingură de ulei de măsline și lasă-le deoparte.

Într-o tigaie mare, încinge cealaltă lingură de ulei de măsline. Adaugă carnea tocată și las-o să se facă până devine ușor maronie. Acesta este momentul în care îi adaugi usturoiul pisat și 1 linguriță de sare și piper. Mai lasă pe foc încă 2 minute.

Adaugă roșiile, amestecă și lasă pe foc până se mai îngroașă sosul – aproximativ 20 de minute.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

“Îmbracă” pastele în parmesan. Unge cu unt o tavă rotundă (ca pentru tort) și înclin-o un pic, pentru a o putea tapeta mai ușor cu paste. Acum, începând cu partea dinspre margini a tăvii, umple-o cu pastele rigatoni puse în picioare, una lângă alta, până umpli compact toată tava.

Toarnă sosul de carne și roșii pe deasupra, îndesând bine compoziția și înăuntrul pastelor cu o coadă de furculiță sau cu ajutorul unei scobitori. Dă la cuptor pentru 15 minute. Scoate și presară mozzarella deasupra și dă la cuptor pentru alte 10-15 minute. Scoate din cuptor și lasă deoparte 15 minute înainte să o desprinzi ușor de pe marginile tăvii cu ajutorul unui cuțit lat sau a unei spatule.

Foto: captură Youtube

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu