Portofele de foitaj cu somon

Ingrediente

  • 250 g aluat foitaj
  • 200 g crema de brânza
  • soté din 2 bucai praz întregi
  • 180 g somon afumat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper

Preparare

Somonul în foitaj e delicios! Încearcă şi tu această reţetă simplă de foitaj cu somon!

1.    Pe masa de lucru presarata cu faina se pune aluatul care se întinde puţin cu sucitorul. Apoi, cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie doua dreptunghiuri lungi si late cât bucata de peste.

2.    Într-o tava tapetata cu hârtie de copt se asaza cele doua dreptunghiuri lungi de foitaj, cu spaţiu între ele. Pe una dintre parţi, cea care va fi baza preparatului final, se fac câteva incizii în diagonala.  Apoi, aceasta se unge cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa si cu sare, iar tava se da la cuptor 8 minute.

3.    Se scoate tava, pe partea unsa cu ou se pune soteul de praz, se asaza somonul feliat si se pune crema de brânza peste acesta. Se poate presara piper.

4.    Se pune peste brânza partea de aluat ramasa, se preseaza usor pentru a se lipi de brânza si se mai da la cuptor pentru 2 minute.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu