Prăjitură cu aluat fin, vișine și piersici

Prăjitură cu aluat fin, vișine și piersici

Ingrediente

  • 250 g margarină
  • 400 g făină
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri smântână
  • vișine fără sâmburi
  • piersici din compot

Mod De Preparare

O prăjitură cu aluat fin, vişine şi piersici delicioase. Reţeta e foarte simplă. Uite cum se face!

1. Într-un bol se pun zahărul, praful de copt și făina, margarina, ouăle și smântâna și se amestecă bine. Aluatul obținut se pune pe masa presărată cu făină și se fră­mântă repede. O treime din coca obținută se învelește într-o folie de aluminiu și se pune la congelator.

2. Vișinele și piersicile se lasă la scurs într-o sită. Se unge tava de copt (una cu dia­metrul de 26 cm) cu margarină şi apoi se tapetează cu hârtie de copt. Tava se aco­peră cu aluatul rămas, peste care se așază fructele tăiate feliuțe, iar deasupra acestora se răzuiește aluatul scos din congelator.

3. Prăjitura se dă la cuptor, aproximativ 45 de minute, la 180°C, până se rumenește frumos.

Evaluează
Alte rețete