inapoi la unica.ro
Prăjitură cu nucă şi cremă de caise

Prăjitură cu nucă şi cremă de caise

  • Timp de preparare: 35 min
  • Timpul de gatire: 60 min
  • Gata in: 1 ore, 35 min

Ingrediente

    Pentru aluat

    • 6 albuşuri
    • 200 g zahăr
    • 90 g făină
    • 60 g nucă măcinată
    • 30 g sâmburi de caise sau de migdale măcinaţi

    Pentru cremă

    • 150 g unt
    • 100 g zahăr
    • 2 gălbenuşuri
    • 4 linguri lapte
    • 2 linguri gem de caise

    Pentru glazură

    • 150 g ciocolată menaj
    • 50 g unt

    Preparare

    1. Pentru aluat, se bat albuşurile cu zahărul, până se topeşte tot zahărul şi se întăreşte spuma. Se adaugă făina, nuca şi sâmburii de caisă, se amestecă uşor, de jos în sus. Se împarte în trei şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc foile pe rând, în cuptorul încins, aproximativ 20 minute fiecare.

    2. Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă laptele şi se pun pe foc, deasupra unui vas cu apă clocotită. Se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă legată. Se amestecă cu gemul de caise şi se lasă să se răcească. Se adaugă apoi untul frecat spumă.

    3. Se montează prăjitura şi se glasează cu ciocolată. Se păstrează la rece 3-4 ore şi se taie bucăţi.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

      Trimis de: Amalia Crudu
    • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

      Trimis de: Erika
    • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

      Trimis de: Marcela Patru
    • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

      Trimis de: Iolanda Calota
    • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

      Trimis de: Stela Dumitru
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook