Prăjitură cu umplutură de curmale

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timp de gatire: 30 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

  • 180 g făină
  • 135 g fulgi de ovăz
  • 200 g zahăr
  • 120 g unt moale
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
Pentru umplutură:
  • 500 g curmale
  • 250 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1 bucata fiola vanilie
  • 10 g unt pentru tavă

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o prăjitură cu umplutură de curmale ca în 1001 nopţi.

Mod de preparare:

1. Pentru umplutură, se curăţă curmalele de sâmburi şi apoi se pun la foc cu zahărul şi apa. Se fierb 10 minute şi, după ce s-a răcorit un pic amestecul, se mixează şi se adaugă vanilia.

2. Se amestecă fulgii de ovăz mărunţiţi cu făina, zahărul, untul moale, praful de copt şi sarea.

3. Tava de copt se unge cu unt şi se aşază jumătate din cantitatea de amestec de fulgi de ovăz. Se pune toată um­plutura de curmale şi apoi se acoperă cu a doua jumătate a amestecului de fulgi.

4. Se dă la cuptor pentru 20 de minute şi apoi se lasă să se răcească total înainte de tăiere.

 

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu