inapoi la unica.ro
Prajitura “Munţi”

Prajitura “Munţi”

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timpul de gatire: 30 min
  • Gata in: 1 ore, 30 min

Ingrediente

    Pentru foile albe:

    • 2 oua
    • 1 lingura untura
    • 8 linguri lapte
    • 1 lingura bicarbonat stins în oet
    • 200 g faina
    • 2 linguri zahar

    Pentru foile maro:

    • 2 oua
    • 1 lingura untura
    • 8 linguri lapte
    • 1 lingura bicarbonat stins în oet
    • 3 linguri cacao
    • 200 g faina
    • 2 linguri zahar

    Pentru crema:

    • 3 cani lapte
    • 350 g margarina
    • 1 cana si jumatate zahar
    • 12 linguri faina
    • esene (vanilie sau rom)
    • 3 ouă

    Pentru ornat:

    • 1 borcan mare crema de ciocolata din comer
    • fulgi de nuca de cocos

    Preparare

    Pentru această prăjitură delicioasă ai nevoie de multe ingrediente, dar merită tot efortul. Este o prăjitură spectaculoasă, care impresionează pe toată lumea.

    1. Pentru foi, se mixeaza ouale cu zaharul, pâna se topeste acesta din urma. Se adauga untura topita, laptele, bicarbonatul stins în oţet si faina si se amesteca în continuare pâna se obine coca. Pentru coca maro se adauga cacaua înainte de faina. Fiecare coca se împarte în 3 pari, care se întind în foi. Acestea se coc una câte una pe fundul tavii de aragaz, câte 10 minute.

    2. Pentru crema, laptele se pune pe foc cu margarina pâna se topeste aceasta din urma. Între timp, se bat ouale cu zaharul si se toarna laptele fierbinte, amestecându- se continuu. Se adauga esenele, apoi faina în ploaie, si se lasa la foc mic. Din aceasta crema se opreste o cana pentru asamblarea prajiturii. Cu crema ramasa se ung foile alternativ (una alba, una maro) si se pun la presat si la rece, pâna a doua zi.

    3. Dupa presare, se taie fâsii de 5 cm laime (ar trebui sa iasa 6-7 fâsii), apoi se taie pe diagonala si se lipesc între ele cu crema din cana oprita cu o zi înainte. La final, trebuie sa aiba forma unui munte. Se îmbraca în crema de ciocolata din comer, topita la bain-marie iar pe deasupra se presara fulgi de nuca de cocos.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

      Trimis de: Catalina
    • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

      Trimis de: Simona Novac
    • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

      Trimis de: Erika
    • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

      Trimis de: Andreea
    • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

      Trimis de: Ana-Maria Tiru
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...