Prăjitura “Tăvălită cu cocos” – Lamington

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 25 min
  • Timp de gatire: 25 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

Pentru blat
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr tos
  • 5 ouă
  • 1 linguriță cu vârf praf de copt
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 130 g unt topit
Pentru glazură
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • 65 g cacao
  • 370 g zahăr (pudră sau tos)
  • 1 fiolă esență rom
Pentru tăvălit
  • 250 g nucă de cocos

Preparare

Australienii îi spun Lamington (a lor este rețeta originală, primindu-și denumirea după), iar noi îi spunem Tăvălită. Oricare i-ar fi numele, este una dintre cele mai bune prăjituri de casă din lume, fără discuție! Se face mai ușor decât ai crede și are un succes de necontestat în rîndul celor mari și mici deopotrivă!

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

tavalite

  1. Într-un vas mare, bate ouăle cu ajutorul unui mixer. Adaugă, treptat, zahărul și vanilia, până obții un amestec omogen și fin.
  2. Toarnă treptat, făina și praful de copt, amestecând ușor și cu gesturi largi cu o spatulă. Când s-a omogenizat, toarnă untul (topit și lăsat la temperatura camerei) și amestecă.
  3. Pune compoziția într-o tavă care nu lipește și dă la cuptor 25 de minute. Lasă pandișpanul la răcit și apucă-te de glazură.
  4. Topește untul ușor într-o cratiță, toarnă laptele și amestecă. Cerne zahărul și pudra de cacao, amestecă încet până începe să se îngroașe glazura. Spre final, adaugă esența de rom. Lasă un pic la răcit glazura.
  5. Între timp taie pandișpanul în cubulețe. Înfige, pe rând, o furculiță în fiecare cub în parte, înmoaie bine în glazură până se acoperă uniform, scurge excesul și dă prin nuca de cocos.

Lasă la răcit bine înainte de servire.

tavalite

Alte rețete delicioase cu cocos:

Macaroons cu cocos din 3 ingrediente

Prăjituri cu cremă de unt şi nucă de cocos

Pui fraged în fulgi crocanți de cocos

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu