Prăjitura Valurile Dunării

Ingrediente

Pentru crema si decor
  • 3 pliculete budinca de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 3 pliculete zahăr vanilat
  • 8 linguri zahar
Pentru blatul alb
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 3 bucati oua
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 100 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
Pentru blat maro valuri
  • 500 g visine din compot fara samburi
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri lapte

Preparare

Învaţă să prepari o prăjitură clasică românească, ale căror straturi de ciocolată seamănă cu valurile învolburate ale Dunării.

Prepară budinca potrivit informaţiilor de pe plic şi lasă la răcit.

Scurge vişinele, tapetează o tavă cu unt şi făină şi dă deoparte.

Amestecă untul moale cu zahărul, vanilia, ouăle, sarea, praful de copt, făina şi laptele.

Toarnă jumătate din aluatul rezultat în tava tapetată.

Cu restul de aluat faceţi blatul maro, amestecând laptele, cacaua şi vişinele.

Toarnă compoziţia peste cea albă şi „împunge” din loc în loc cu o lingură, pentru a crea „valurile”.

Prăjitura se coace la cuptor la foc mediu 40 de minute.

Când s-a răcit, se adaugă budinca de ciocolată, cu atenţie, să nu facă cocoloaşe.

Se dă la rece câteva ore şi se serveşte de la frigider.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu