Pui cacciatore (vânătoresc)

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 50 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 4 bucăți de piept de pui / 1 pui întreg împărțit cam în 8 părți
  • 200 g ciuperci feliate
  • 800 g roșii conservate tocate
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml vin alb/roșu sec
  • 1 ceapă medie tocată
  • 1 tulpină de țelină tocată
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 1 ardei tocat
  • 1 linguriță oregano
  • busuioc, după gust (proaspăt sau uscat)
  • sare și piper după gust
  • boia picantă după gust

Preparare

Tradițional italian (“a la cacciatora” însemnând vânătoresc), cu o explozie de arome, vitamine și legume variate, puiul cacciatore este o mâncare sățioasă și sănătoasă care se face cu minimum de efort. Ideală pentru persoanele care duc lipsă de timp liber dar care vor să mănânce gustos și “de casă”.

  1. Taie puiul în bucăți (nu dăm o dimensiune exactă, ele trebuie să fie nici prea mici, nici prea mari, cât o “porție de pui”), asezonează-l cu sare și pune-l la călit în ulei într-o tigaie mare, până se rumenește pe toate părțile – aproximativ 5 minute. Scoate-l pe o frafurie.
  2. Dacă nu mai ai ulei în tigaie, adaugă. Pune la călit ceapa, ardeiul, țelina și ciupercile feliate, pentru aproximativ 10 minute  – timp în care ceapa devine translucidă și ciupercile și-au lăsat zeama aceea delicioasă. Adaugă și usturoiul, amestecă și mai lasă pe foc  încă 1 minut.
  3. Toarnă vinul peste, amestecă, acoperă și mai lasă pe foc până când cantitatea vinului e redusă la jumătate. Adaugă roșiile. Asezonează cu sare, piper, oregano și busuioc (opțional, pentru cei care mănâncă picant, se poate pune și boia picantă și fulgi de ardei iute), lasă la făcut neacoperit 5 minute.
  4. Adaugă bucățile de pui peste, dă focul mic, semi-acoperă vasul.
  5. Amestecă și întoarce din când în când bucățile de pui, timp de 30-40 de minute.

Se servește, cel mai bine, cu o garnitură ușoară, precum piure sau tăieței.

cacciatore

Alte rețete sănătoase cu pui:

Pui Piccata

Salată de pui cu legume

Piept de pui marinat în pesto

Foto: 123rf

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu