Pui cu usturoi şi busuioc în sos de unt și roşii

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 20 min

Ingrediente

  • 450 g piept de pui dezosat
  • 80-100 g unt sărat
  • 5-6 roșii
  • 3 căței de usturoi pisați
  • o mână de frunze proaspete de busuioc
  • sare și piper după gust
  • ulei de măsline
  • 230 g paste (de preferat spaghete)

Preparare

Rețeta perfectă pentru o masă în familie, ideală pentru zilele calde de primăvară-vară, când piețele sunt pline de legume proaspete. Se face rapid, e gustos tare șo nu te pune să scoți prea mulți bani din portofel, comparativ cu alte rețete.

  1. Bate ușor cu un ciocan de șnițele, pieptul de pui (așa se va găti). Asezonează cu sare și piper.
  2. Prăjește 2-3 minute pe ambele părți, în ulei de măsline, puiul. Scoate-l, lasă uleiul să se răcească un pic și pune la călit roșiile (le tai cum vrei tu; dacă folosești roșii cherry, pune-le tăiate pe jumătate).
  3. Când începe să se formeze sosul, adaugă și untul și usturoiul. Amestecă încontinuu până se topește untul de tot.
  4. Pune la loc puiul în tigaie, acoperă un minut tigaia, apoi descoperă și lasă încă 5 minute să se pătrundă de arome.

Exact înainte de a servi, adaugă busuiocul. Se servesc cu paste fierte conform instrucțiunilor de pe pachet sau cu orez.

Alte rețete delicioase cu pui:

Pui în unt cu sos de lămâie

Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi

Pui Caprese la cuptor

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu