Pui gratinat în sos marinara

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 25 min
  • Gata in: 35 min

Ingrediente

  • 900 g piept de pui dezosat
  • 400 g sos marinara
  • 200 g parmezan
  • 2 ouă
  • făină, pesmet
  • ulei vegetal
  • sare, piper, oregano, busuioc după gust

Preparare

Îți plac mâncărurile savuroase dar nu ai prea mult timp la dispoziție pentru gătit? Nu te duce la restaurant, nu comanda mâncare gata făcută! Fă această rețetă rapidă și cu un gust extraordinar, din ingrediente pe care sigur le ai deja prin bucătărie.

Feliază pieptul de pui și bate-l ca pentru șnițele. Separat, într-un bol, bate ouăle cu condimentele (puse după propriul gust). Dă bucățile de pui prin făină, ou și pesmet. Prăjește-le în tigaie câte 3 minute pe ambele părți, până se rumenesc ușor.

Pe fundul unei tăvi care nu lipește întinde un strat de sos marinara. Umple tava cu bucățile de pui rumenite. Dacă simți nevoia, mai asezonează. Rade parmezan și din belșug pe deasupra (este bun  și cel deja ras, dar gustul e mult mai puternic dacă o faci tu pe loc), astupând complet stratul de carne.

Dă la cuptor 15-20 de minute, până parmezanul se topește și puiul se pătrunde.

Foto: 123rf.com

Alte rețete cu pui la cuptor:

Caserolă de Cordon Bleu

Pui “păcătos” din 3 ingrediente

Caserolă rapidă de pui cu broccoli

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu