Pui grecesc marinat

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 45 min
  • Timp de gatire: 45 min
  • Gata in: 90 min

Ingrediente

  • 2 caserole de ciocănele de pui
  • 200 ml iaurt
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 4 căței usturoi
  • 1 jumătate de linguriță de oregano
  • 1 lămâie medie
  • 1 jumătate de linguriță de sare
  • piper după gust
  • 1 legătură pătrunjel

Preparare

Să încercăm o marinată super delicioasă, ieftină și cu o aromă fresh. Perfectă pentru zilele de dinainte de salariu sau în care nu ai timp prea mult pentru gătit.

Începem cu marinata, combinând iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe care o folosiți. Adăugați și 1-2 lingurițe de zeamă. Amestecați ingredientele. Tăiați 1 legătură de pătrunjel proaspăt  – nu mărunt – în marinată.

Într-o pungă – de preferat cu “fermoar” adăugați ciocănelele de pui și marinata. Pe cât posibil, scoateți aerul din pungă, închideți-o și masați bucățile de pui ca să se acopere cât mai bine de sos. Dați punga la frigider pentru 25-30 minute.

Puteți face puiul în 3 feluri, mai apoi: ori în tigaie care nu lipește, ori pe grătar, ori în cuptorul preîncălzit. Până când se pătrunde și devine rumen-auriu.

Foto: pui grecesc marinat / 123rf.com

 

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu