Pui Lazone

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 4 min
  • Timp de gatire: 1 min
  • Gata in: 18 min

Ingrediente

  • circa 900 g de piept de pui
  • 420 ml smântână de gătit
  • 2 lingurițe usturoi deshidratat (pudră)
  • 2 lingurițe ceapă deshidratată (pudră)
  • 1 linguriță boia (dulce sau picantă)
  • 1/4 linguriță piper
  • 60 g unt

Preparare

Am primit rețeta asta de ceva timp și regret că nu am făcut-o până acum! E absolut delicioasă și rapidă! Mă scoate din impas când nu am prea mult timp să gătesc sau duc lipsă de inspirație: se face în 3 pași simpli, din 2 ingrediente principale și condimente. Gata cu totul în mai puțin de 20 de minute!

Combină toate condimentele și presară-le pe ambele părți ale fiecărei bucăți de pui în parte.

Înrt-o tigaie mare care nu lipește, topește la foc mediu spre mare jumătate din cantitatea de unt. Prăjește bucățile de pui pe ambele părți – aproximativ 8 minute. Toarnă peste smântâna și restul de unt. Micșorează focul și mai lasă pe foc încă 5-7 minute.

Se servește cu paste, legume la aburi, orez sau cu piure.

Alte rețete delicioase cu pui:

Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi

Pui cacciatore (vânătoresc)

Piept de pui marinat în pesto

 

Foto: 123rf

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu