Pui mongolez

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 15 min

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 3-4 linguri de amidon
  • 1/2 linguriță ghimbir ras
  • 3 căței de usturoi tocat
  • 4 linguri sos de soia
  • 100 ml supă de pui
  • 2 linguri zahăr brun
  • 3-4 cepe verzi tocate
  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 linguri ulei
  • *Dacă doriți, puteți adăuga: 2 lingurițe sos hoisin, 1 linguriță sos de stridii.

Preparare

O rețetă ușoară și… ușor de făcut, care nu are condimente ciudate precum alte rețete de această proveniență. Se face rapid, astfel că e pefectă pentru o cină pe repede înainte.

  1. Taie puiul fâșii sau cubulețe. Combină zahărul brun cu jumătate din cantitățile ingredientelor (toate în afară de ceapa verde și uleiuri) și lasă-l la marinat 30 de minute.
  2. Dă-l apoi bine prin amidon, până se acoperă uniform. Pune-l la prăjit în uleiul vegetal încins cam 4 minute. Adaugă restul de ghimbir și usturoi, lasă să se facă 2 minute.
  3. Adaugă restul ingredientelor rămase (în afară de ceapa verde și uleiul de susan) și lasă să se facă 3-4 minute, până se îngroașă sosul.
  4. Închide focul, adaugă ceapa verde tocată și uleiul de susan. Amestecă și servește cu orez simplu.

Alte rețete asiatice cu pui:

Pui Lo Mein

Pui Shanghai

Pui dulce picant

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu