Quesadilla cu pui

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 15 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 500 g piept de pui (făcut și sfâșiat cu fuculița)
  • 4-6 lipii de tortilla
  • 1 ardei (cubulețe)
  • 1 ceapă roșie/3 cepe verzi (cubulețe)
  • 1 roșie mare (cubulețe)
  • 200 g cașcaval afumat/brânză cheddar
  • sare, piper, oregano, chimion
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de sos marinara
  • guacamole și smântână - pentru servit

Preparare

O mâncare simplă, extrem de ușor de făcut în casă chiar și de către cel mai necunoscător om într-ale bucătăriei. Perfectă pentru momente în care vrei să mănânci sățios, pe fugă și când nu vrei să te complici și să petreci mult timp gătind. Ți-a mai rămas ceva pui de la o altă masă? Aici îl vei folosi!

Pregătește ingredientele: fă puiul fâșii, taie legumele. Într-o tigaie mare, combină puiul cu sosul marinara și condimentele și lasă-le să se facă 5-10 minute.

Unge cu unt (pe rând) pe o parte lipia cu unt. Pune-o într-o tigaie. Unge cu maioneză, umple jumătate de lipie cu brânză rasă, jumătate cu amestecul de pui. Împachetează lipia, întoarce și pe partea cealaltă și scoate când vezi că s-a făcut.

Procedează la fel cu restul de lipii și umplutură. Dacă nu vrie să prăjești în tigaie, poți da toate lipiile într-o tavă, la cuptor.

Alte rețete mexicane delicioase:

Porumb în stil mexican

Burrito mexican

Chili con carne

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu