Quiche de spanac

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 50 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 1 foaie de plăcintă necoaptă
  • 150 g spanac (congelat sau proaspăt)
  • 1 ceapă mică tocată
  • 120 g cremă de brânză
  • 100 g brânză rasă
  • 4 ouă
  • 240 ml lapte
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Rapid, ușor, extrem de gustos și sățios. Un gust atât de deosebit pentru un produs care conține ingrediente atât de simple! Perfect pentru mic-dejun, brunch, prânz sau cină.

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

Călește spanacul și ceapa până când ceapa devine aurie și translucidă, iar spanacul se înmoaie ușor.

Pune foaia de plăcintă (făcută din numai 4 ingrediente, conform instrucțiunilor simple de aici) în tavă. Pune crema de brânză pe foaia de plăcintă, în mod egal. Toarnă deasupra spanacul călit cu ceapă.

Într-un bol, bate bine ouăle. Adaugă peste brânza rasă (de care vrei tu), laptele, sarea și piperul. Toarnă peste conținutul tăvii.

Dă la cuptor pentru 45-50 de minute (e posibil să fie nevoie să pui o folie de aluminiu deasupra, în ultimele 10-15 minute, ca să nu se ardă deasupra).

Scoate din cuptor și lasă la răcit 10-15 minute înainte de servire.

Opțional, poți încorpora în quiche și niște bacon crocant.

Alte rețete delicioase cu spanac:

Spanac cremos gratinat

Clătite umplute cu spanac

Săculeţi cu spanac

Foto:

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu