Quiche de spanac

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 50 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 1 foaie de plăcintă necoaptă
  • 150 g spanac (congelat sau proaspăt)
  • 1 ceapă mică tocată
  • 120 g cremă de brânză
  • 100 g brânză rasă
  • 4 ouă
  • 240 ml lapte
  • sare și piper după gust

Preparare

Rapid, ușor, extrem de gustos și sățios. Un gust atât de deosebit pentru un produs care conține ingrediente atât de simple! Perfect pentru mic-dejun, brunch, prânz sau cină.

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

Călește spanacul și ceapa până când ceapa devine aurie și translucidă, iar spanacul se înmoaie ușor.

Pune foaia de plăcintă (făcută din numai 4 ingrediente, conform instrucțiunilor simple de aici) în tavă. Pune crema de brânză pe foaia de plăcintă, în mod egal. Toarnă deasupra spanacul călit cu ceapă.

Într-un bol, bate bine ouăle. Adaugă peste brânza rasă (de care vrei tu), laptele, sarea și piperul. Toarnă peste conținutul tăvii.

Dă la cuptor pentru 45-50 de minute (e posibil să fie nevoie să pui o folie de aluminiu deasupra, în ultimele 10-15 minute, ca să nu se ardă deasupra).

Scoate din cuptor și lasă la răcit 10-15 minute înainte de servire.

Opțional, poți încorpora în quiche și niște bacon crocant.

Alte rețete delicioase cu spanac:

Spanac cremos gratinat

Clătite umplute cu spanac

Săculeţi cu spanac

Foto:

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu