inapoi la unica.ro
Ruladă cu cremă caramel

Ruladă cu cremă caramel

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timpul de gatire: 15 min
  • Gata in: 1 ore, 15 min

Ingrediente

    pentru aluat

    • 4 ouă
    • 120 g zahăr
    • 120 g făină

    pentru cremă

    • 150 g zahăr tos
    • 100 ml lapte
    • 1 lingurita făină
    • 1 gălbenuş
    • 200 g unt

    Pentru ornat

    • 100 g ciocolată menaj
    • 50 g unt

    Preparare

    1. Pentru blat, se bat albuşurile spumă cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Se adaugă apoi gălbenuşurile şi treptat făina cernută. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 12-14 minute. Se scoate imediat hârtia de copt şi se lasă să se răcească acoperit cu un şervet de bucătărie, să nu se usuce.

    2. Pentru cremă, se caramelizează 75 g zahăr, apoi se trage cratiţa de pe foc şi după câteva minute se adaugă laptele. Se pune din nou pe foc şi se fierbe până se dizolvă tot caramelul. Când se răceşte, se amestecă cu făina, gălbenuşul şi restul de zahăr. Se amestecă şi se fierbe la bain-marie până se îngroaşă. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu untul frecat spumă, adăugat treptat.

    3. Se întinde crema pe blatul răcit şi se rulează atent. Se împachetează într-o hârtie şi se lasă la rece, minim o oră.

    4. Pentru glazură, se topeşte la cald ciocolata rasă cu untul.

    Categoria: , ,

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

      Trimis de: Erika
    • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

      Trimis de: Stela Dumitru
    • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

      Trimis de: Ana-Maria Tiru
    • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

      Trimis de: Anca Stefan
    • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

      Trimis de: Amalia Crudu
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook