inapoi la unica.ro
Ruladă cu cremă caramel

Ruladă cu cremă caramel

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timpul de gatire: 15 min
  • Gata in: 1 ore, 15 min

Ingrediente

    pentru aluat

    • 4 ouă
    • 120 g zahăr
    • 120 g făină

    pentru cremă

    • 150 g zahăr tos
    • 100 ml lapte
    • 1 lingurita făină
    • 1 gălbenuş
    • 200 g unt

    Pentru ornat

    • 100 g ciocolată menaj
    • 50 g unt

    Preparare

    1. Pentru blat, se bat albuşurile spumă cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Se adaugă apoi gălbenuşurile şi treptat făina cernută. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 12-14 minute. Se scoate imediat hârtia de copt şi se lasă să se răcească acoperit cu un şervet de bucătărie, să nu se usuce.

    2. Pentru cremă, se caramelizează 75 g zahăr, apoi se trage cratiţa de pe foc şi după câteva minute se adaugă laptele. Se pune din nou pe foc şi se fierbe până se dizolvă tot caramelul. Când se răceşte, se amestecă cu făina, gălbenuşul şi restul de zahăr. Se amestecă şi se fierbe la bain-marie până se îngroaşă. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu untul frecat spumă, adăugat treptat.

    3. Se întinde crema pe blatul răcit şi se rulează atent. Se împachetează într-o hârtie şi se lasă la rece, minim o oră.

    4. Pentru glazură, se topeşte la cald ciocolata rasă cu untul.

    Categoria: , ,

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

      Trimis de: Andreea
    • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

      Trimis de: Iolanda Calota
    • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

      Trimis de: Florina Boceanu
    • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

      Trimis de: Alina Petreanu
    • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

      Trimis de: Irina Adomnitei
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook