inapoi la unica.ro
Rulouri aperitiv

Rulouri aperitiv

  • Timp de preparare: 40 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 12 felii şuncă de Praga
  • 4 morcovi
  • 5-6 frunze rucola
  • zeama de la o lămâie
  • 50 g susan prăjit
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 200 g brânză mascarpone

Preparare

1. Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică. Se lasă să se scurgă în sită şi, cu o lingură mare, se presează. Este bine să nu fie prea suculenţi deoarece pot să strice compoziţia. Zeama de lămâie se toarnă peste morcovul ras, ca
să nu se oxideze, apoi se acoperă cu o folie transparentă. Frunzele de rucola se spală şi se rup mărunt.
2. Într-un bol, se pune brânza mascarpone, se amestecă cu morcovul ras, cu rucola, se condimentează cu sare şi piper
după gust şi, la sfârşit, se adaugă susanul prăjit. Compoziţia se pune câteva minute la rece.
3. Feliile de şuncă de Praga se scot şi se umplu cu compoziţia de morcov, se rulează, eventual se pot prinde cu scobitori sau beţe de frigărui, pentru mai multă siguranţă, apoi se bagă la frigider. Se servesc împreună cu alte aperitive.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook