inapoi la unica.ro
Rulouri aperitiv

Rulouri aperitiv

  • Timp de preparare: 40 min
  • Gata in: 40 min

Ingrediente

  • 12 felii şuncă de Praga
  • 4 morcovi
  • 5-6 frunze rucola
  • zeama de la o lămâie
  • 50 g susan prăjit
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 200 g brânză mascarpone

Preparare

1. Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică. Se lasă să se scurgă în sită şi, cu o lingură mare, se presează. Este bine să nu fie prea suculenţi deoarece pot să strice compoziţia. Zeama de lămâie se toarnă peste morcovul ras, ca
să nu se oxideze, apoi se acoperă cu o folie transparentă. Frunzele de rucola se spală şi se rup mărunt.
2. Într-un bol, se pune brânza mascarpone, se amestecă cu morcovul ras, cu rucola, se condimentează cu sare şi piper
după gust şi, la sfârşit, se adaugă susanul prăjit. Compoziţia se pune câteva minute la rece.
3. Feliile de şuncă de Praga se scot şi se umplu cu compoziţia de morcov, se rulează, eventual se pot prinde cu scobitori sau beţe de frigărui, pentru mai multă siguranţă, apoi se bagă la frigider. Se servesc împreună cu alte aperitive.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...