inapoi la unica.ro
Salată cu ouă fierte

Salată cu ouă fierte

  • Timp de preparare: 45 min
  • Gata in: 45 min

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 250 g morcovi
  • 250 g ţelină
  • 2 ouă
  • 200 g castraveţi muraţi
  • 1 ceapă
  • 200 g maioneză
  • 2 linguri muştar
  • 1 lămâie
  • 1 lingura ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Preparare

1. Morcovii şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Castraveţii se taie rondele şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ouăle se fierb 10 minute.

2. Ceapa se curăţă, se spală, se taie solzişori şi se dă cu un praf de sare. Cartofii fierţi se curăţă de coajă când încă mai sunt calzi, apoi se taie felii. Morcovii şi ţelina se taie cubuleţe. Ouăle fierte se curăţă de coajă şi se taie rondele.

3. Se pun într-un castron cartofii, morcovii, ţelina, ceapa, ouăle şi castraveţii. Se condimentează cu piper, apoi se adaugă maioneza şi muştarul. Se amestecă uşor şi se stropeşte cu zeama de la o lămâie amestecată cu uleiul de măsline şi pătrunjelul verde fin tocat.

Categoria: , ,

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook