inapoi la unica.ro
Salată cu ouă fierte

Salată cu ouă fierte

  • Timp de preparare: 45 min
  • Gata in: 45 min

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 250 g morcovi
  • 250 g ţelină
  • 2 ouă
  • 200 g castraveţi muraţi
  • 1 ceapă
  • 200 g maioneză
  • 2 linguri muştar
  • 1 lămâie
  • 1 lingura ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Preparare

1. Morcovii şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Castraveţii se taie rondele şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ouăle se fierb 10 minute.

2. Ceapa se curăţă, se spală, se taie solzişori şi se dă cu un praf de sare. Cartofii fierţi se curăţă de coajă când încă mai sunt calzi, apoi se taie felii. Morcovii şi ţelina se taie cubuleţe. Ouăle fierte se curăţă de coajă şi se taie rondele.

3. Se pun într-un castron cartofii, morcovii, ţelina, ceapa, ouăle şi castraveţii. Se condimentează cu piper, apoi se adaugă maioneza şi muştarul. Se amestecă uşor şi se stropeşte cu zeama de la o lămâie amestecată cu uleiul de măsline şi pătrunjelul verde fin tocat.

Categoria: , ,

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...