inapoi la unica.ro
Salată cu piept de pui

Salată cu piept de pui

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 600 g file piept de pui
  • 2 lingurite zeamă de lămâie
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 ceapă
  • 4 fire ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 2 linguri ulei
  • 1 salată verde
  • verdeaţă
  • 1 ceapă roşie
  • 2 ardei graşi
  • 300 g iaurt
  • 100 g brânză proaspătă

Preparare

1. Pieptul de pui se spală şi se usucă, apoi se stropeşte cu zeama de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 10 – 15 minute. Se încinge cuptorul.

2. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se taie şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă pieptul de pui şi apă cât să acopere legumele. Se pune la cuptor şi se lasă 30 de minute. Se stropeşte friptura cu sosul din tavă şi se mai lasă la cuptor 10 minute.

3. Se taie ardeiul şi ceapa roşie, iar salata verde se rupe. Iaurtul se amestecăcu brânza şi ceapa verde tăiată mărunt. Se condimentează după gust.

4. Friptura se taie şi se serveşte rece cu salata la care se adaugă 2-3 linguri de iaurt şi verdeaţă.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...