inapoi la unica.ro
Salată cu piept de pui

Salată cu piept de pui

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 600 g file piept de pui
  • 2 lingurite zeamă de lămâie
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 ceapă
  • 4 fire ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 2 linguri ulei
  • 1 salată verde
  • verdeaţă
  • 1 ceapă roşie
  • 2 ardei graşi
  • 300 g iaurt
  • 100 g brânză proaspătă

Preparare

1. Pieptul de pui se spală şi se usucă, apoi se stropeşte cu zeama de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 10 – 15 minute. Se încinge cuptorul.

2. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se taie şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă pieptul de pui şi apă cât să acopere legumele. Se pune la cuptor şi se lasă 30 de minute. Se stropeşte friptura cu sosul din tavă şi se mai lasă la cuptor 10 minute.

3. Se taie ardeiul şi ceapa roşie, iar salata verde se rupe. Iaurtul se amestecăcu brânza şi ceapa verde tăiată mărunt. Se condimentează după gust.

4. Friptura se taie şi se serveşte rece cu salata la care se adaugă 2-3 linguri de iaurt şi verdeaţă.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook