Sarmale in foi de vita cu curcan

Timpi de preparare

  • Gata in: 0 min

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui curcan
  • foi de viţă murate
  • 2 cepe
  • 100 g orez
  • bulion
  • sare,piper,cimbru
  • 2 legaturi marar
  • smantana

Preparare

O variantă mult mai slabă a sarmalelor tradiționale, perfecte pentru cei care nu consumă carne de porc.

Se calesc cepele taiate marunt in ulei de masline, se adauga orezul inmuiat, sare, piper, cimbru. Dupa ce s-a racit se adauga peste carenea de curcan tocata, o lingura bulion si 1 leg marar tocat.

Se impacheteaza sarmalele. Se aseaza intr-un vas de lut pentru sarmale care a fost tinut 30 min in apa rece. Se adauga 2 linguri ulei de masline si se dau la cuptor la foc mic.

Cand se servesc se pune o lingura de smantana si marar tocat verde.

Trimisa de: Petrescu Maria

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu