Sarmale vegetale care nu îngraşă

Sarmale vegetale care nu îngraşă

Ingrediente

  • 1 bucata varză murată
  • 1 bucata ceapă
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceasca orez
  • 200 g ciuperci
  • 1 bucata morcov
  • 1 bucata ardei gras
  • 150 ml suc de roşii
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 15 bucati boabe de piper
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 1 legatura marar

Mod De Preparare

Învaţă să prepari nişte sarmale delicioase, vegetariene şi inedite, care nu îngraşă şi care se digeră uşor.

Mod de preparare:

Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă.

Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată mărunt, în 1-2 linguri ulei.

Se adaugă orezul, ciupercile şi morcovul tăiate cubuleţe. Se amestecă uşor, apoi se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute. Se acoperă, iar când se raceşte se adaugă sucul de roşii, ardeiul gras tăiat cubuleţe, verdeaţa tocată mărunt, puţină sare şi piper. (Atenţie la cantitatea de sare, deoarece foile de varză sunt sărate!)

Se umplu sarmalele cu acest amestec şi se pun într-o cratiţă cu fundul mai gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat subţire de varză tocată şi câteva boabe de piper. Se toarnă apă cât să acopere sarmalele, se presară puţin mărar şi se fierb la cuptor aproximativ o oră.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot
Alte rețete