Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timp de gatire: 45 min
  • Gata in: 1 ore, 15 min

Ingrediente

  • 30 frunze de viţă
Pentru umplutură:
  • 100 g orez fiert
  • 1 ceapă
  • 1 lingura stafide nehidratate
  • 20 muguri pin
  • 1 lingurita mărar
  • 1 lingurita pătrunjel
  • sare
Pentru tavă:
  • 1 jumătate ceapă
  • sucul unei lămâi
  • 3 rondele lămâie
  • 3 lingurite ulei

Preparare

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin – gustoase şi mult mai prietenoase cu stomacul decât sarmalele tradiţionale. Învaţă cum să le prepari după o reţetă simplă!

1. Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 minute în apă clocotită şi sărată. Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă şi se lasă la scurs.

2. Cu foile care nu sunt întregi se tapetează fundul unei crătiţi şi peste ele se pun rondele de ceapă şi de lămâie.

3. Mugurii de pin se mărunţesc şi se amestecă cu orezul fiert, ceapa trecută prin răzătoare, mărarul, pătrunjelul, stafidele şi menta. Se potriveşte gustul de sare şi apoi se rulează sărmăluţele.

3.    Se aşază una lângă alta în cratiţă, se toarnă ulei, suc de lămâie şi apă caldă cât să acopere sărmăluţele. Se fierb 45 de minute la foc mediu.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu