Sirop de gutui

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 90 min
  • Gata in: 1 ore, 30 min

Ingrediente

  • 400 g zahăr
  • 1 1/2 litru apă
  • 4 kg gutui

Preparare

1. Se freacă bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează puful. Se spală, se decojesc şi se taie felii subţiri. Se scot sâmburii şi cotorul, astfel încât să rămână numai miezul.

2. Feliile de gutui se pun la foc mic, în apă cu zahăr şi se fierb aproximativ 50 de minute. Nu trebuie lăsate să dea în clocot.

3. Se ia oala de pe foc. Se pune într-o sită un prosop de bucătărie curat sau un tifon şi se strecoară sucul în alt recipient. După aceea, se dă, din nou, la foc mic şi se lasă până începe să clocotească.

4. Se toarnă siropul în sticle preîncălzite, apoi se închid imediat, bine.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
CSID.ro
Libertatea.ro
Realitatea.net
Lasa un comentariu