inapoi la unica.ro
Sirop de gutui

Sirop de gutui

  • Timp de preparare: 90 min
  • Gata in: 1 ore, 30 min
  • Timp de asteptare:
    1 luna

Ingrediente

  • 4 kg gutui
  • 1 1/2 litru apă
  • 400 g zahăr

Preparare

1. Se freacă bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează puful. Se spală, se decojesc şi se taie felii subţiri. Se scot sâmburii şi cotorul, astfel încât să rămână numai miezul.

2. Feliile de gutui se pun la foc mic, în apă cu zahăr şi se fierb aproximativ 50 de minute. Nu trebuie lăsate să dea în clocot.

3. Se ia oala de pe foc. Se pune într-o sită un prosop de bucătărie curat sau un tifon şi se strecoară sucul în alt recipient. După aceea, se dă, din nou, la foc mic şi se lasă până începe să clocotească.

4. Se toarnă siropul în sticle preîncălzite, apoi se închid imediat, bine.

Categoria:

Incearca si:

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...