inapoi la unica.ro
Sirop de gutui

Sirop de gutui

  • Timp de preparare: 90 min
  • Gata in: 1 ore, 30 min
  • Timp de asteptare:
    1 luna

Ingrediente

  • 4 kg gutui
  • 1 1/2 litru apă
  • 400 g zahăr

Preparare

1. Se freacă bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează puful. Se spală, se decojesc şi se taie felii subţiri. Se scot sâmburii şi cotorul, astfel încât să rămână numai miezul.

2. Feliile de gutui se pun la foc mic, în apă cu zahăr şi se fierb aproximativ 50 de minute. Nu trebuie lăsate să dea în clocot.

3. Se ia oala de pe foc. Se pune într-o sită un prosop de bucătărie curat sau un tifon şi se strecoară sucul în alt recipient. După aceea, se dă, din nou, la foc mic şi se lasă până începe să clocotească.

4. Se toarnă siropul în sticle preîncălzite, apoi se închid imediat, bine.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook