inapoi la unica.ro
Sirop de gutui

Sirop de gutui

  • Timp de preparare: 60 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 4 kg gutui
  • 1 1/2 litru apă
  • 400 g zahăr

Preparare

1. Se freacă bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează tot puful. Se spală, se cojesc şi se taie în felii subţiri. Se scot sâmburii şi cotorul, astfel încât să rămână numai miezul.

2. Feliile de gutui se pun la fiert la foc mic în apă cu zahăr şi se lasă aproxi­mativ 50 de minute. Nu trebuie lăsate să dea în clocot.

3. Se ia de pe foc. Se pune într-o sită un prosop de bucătărie curat şi se stre­coară sucul într-o altă oală. Se pune sucul din nou la foc mic şi se lasă până începe să clo­cotească.

4. Se toarnă siropul în sticle pre-încălzite, care se închid imediat foarte bine.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook