inapoi la unica.ro
Sirop de gutui

Sirop de gutui

  • Timp de preparare: 60 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 4 kg gutui
  • 1 1/2 litru apă
  • 400 g zahăr

Preparare

1. Se freacă bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează tot puful. Se spală, se cojesc şi se taie în felii subţiri. Se scot sâmburii şi cotorul, astfel încât să rămână numai miezul.

2. Feliile de gutui se pun la fiert la foc mic în apă cu zahăr şi se lasă aproxi­mativ 50 de minute. Nu trebuie lăsate să dea în clocot.

3. Se ia de pe foc. Se pune într-o sită un prosop de bucătărie curat şi se stre­coară sucul într-o altă oală. Se pune sucul din nou la foc mic şi se lasă până începe să clo­cotească.

4. Se toarnă siropul în sticle pre-încălzite, care se închid imediat foarte bine.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...