inapoi la unica.ro
Sirop de gutui

Sirop de gutui

  • Timp de preparare: 60 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 4 kg gutui
  • 1 1/2 litru apă
  • 400 g zahăr

Preparare

1. Se freacă bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează tot puful. Se spală, se cojesc şi se taie în felii subţiri. Se scot sâmburii şi cotorul, astfel încât să rămână numai miezul.

2. Feliile de gutui se pun la fiert la foc mic în apă cu zahăr şi se lasă aproxi­mativ 50 de minute. Nu trebuie lăsate să dea în clocot.

3. Se ia de pe foc. Se pune într-o sită un prosop de bucătărie curat şi se stre­coară sucul într-o altă oală. Se pune sucul din nou la foc mic şi se lasă până începe să clo­cotească.

4. Se toarnă siropul în sticle pre-încălzite, care se închid imediat foarte bine.

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

    Trimis de: Alina Petreanu
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook