inapoi la unica.ro
Somon la grătar cu legume

Somon la grătar cu legume

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timpul de gatire: 30 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

  • 4 medalioane somon
  • 4 lămâi
  • 1 ceapă albă

Pentru soteul de legume

  • 600 g broccoli
  • 2 dovlecei
  • 1 cutie mică porumb
  • 50 g unt
  • 2-3 ardei
  • sare grunjoasă
  • piper

Preparare

1. Medalioanele de somon se trec printr-un jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare și piper. Se încinge grătarul și se unge cu ceapă albă.
2. Se taie lămâile felii și se condimentează cu sare grunjoasă. Se pune un strat de lămâi, iar deasupra se pun medalioane de somon și se acoperă cu un alt strat de lămâi.
3. Se lasă să se înăbușe la foc mediu și se răsucesc la intervale mici de timp. Spre sfârșit, se scot feliile de lămâie și se mai lasă somonul 5-10 minute să se rumenească.
4. Se curăţă și se spală legumele. Broccoli se opărește în apă cu sare și apoi se desface bucheţele. Se topește untul și se înăbușe dovleceii tăiaţi cubuleţe, porumbul, ardeii și bucheţelele de broccoli fierte. Se condimentează cu sare și piper și se servesc cu somonul fript. Se ornează cu feliuţe de lămâie.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...