Sos pesto

Ingrediente

  • 5 căţei de usturoi
  • 1-2 lămâi
  • 150 g parmezan
  • 100 g muguri de pin/ alune sau migdale
  • 75 ml ulei de măsline
  • 200 g busuioc măcinat
  • sare
  • piper

Preparare

Un sos rapid, cu un aspect îmbietor și cu un gust extrem de fresh.

Se pun mugurii de pin/alunele/migdalele la prăjit într-o tigaie.

Separat se pune usturoiul măcinat, sarea, parmezanul şi zeama de lămâie. După ce s-au prăjit, mugurii de pin/alunele/migdalele, se toacă mărunt, se presară deasupra celorlalte ingrediente şi se mai adaugă busuiocul, uleiul, sarea şi piperul, după gust. Toate ingredientele se omogenizează bine cu blenderul.

Foto: 123rf.com

Rețete cu sos pesto:

Pui la cuptor cu 3 ingrediente

Spaghetti cu sos pesto

Piept de pui marinat în pesto

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu