Spaghete cu chiftele și sos de rosii

Ingrediente

Preparare

O rețetă italienească veche de sute de ani, iubită de copii și adulți deopotrivă. O rețetă de bază pentru multe gospodine, deoarece dintr-un singur fel de mâncare pot hrăni, cu minimum de efort, mai multe guri flămânde. Chifteluțe delicioase, sos aromat… ce să nu îți placă la rețeta asta?

Pentru chiftele: se amestecă tocătura, ceapa mărunt tocată, usturoiul pisat, oul, câteva fire de pătrunjel, sarea şi piperul. Cu mâna umedă se formează chiftele care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Pentru sos: se căleşte ceapa şi, când a devenit aurie, se adaugă roşiile tăiate mărunt, (fără pieliţe). Se asezonează cu sare și piper. Se lasă 5 minute să fiarbă.

Într-o tavă care nu lipește se pune o lingură de ulei, se aşază pastele fierte şi scurse, chiftelele, sosul. Totul se dă la cuptor pentru 10-15 minute.

Paste cu chiftele

Alte rețete italienești delicioase:

Caponata alla Siciliana

Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Gnocchi în sos Alfredo

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu