Spaghete milaneze a la Unica

Spaghete milaneze a la Unica

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 320 g roșii
  • 250 g spaghete
  • 250 g șuncă presată
  • 250 g ciuperci
  • unt pentru călit
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g parmezan
  • sare și piper după gust
  • 1/4 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță busuioc
  • 1 lingură rasă de făină
  • 1/2 lingură ulei de măsline

Mod De Preparare

Una dintre cele mai populare și mai rapide rețete italienești. Fie că alegi să le servești la prânz sau la cină, spaghetele milaneze sunt o masă consistentă dar totodată ușoară, pe gustul întregii familii. Perfectă pentru zilele lucrătoare în care nu mai ai putere sau energie să gătești ceva mai elaborat.

Pastele se fierb, desigur, conform instrucțiunilor de pe pachet. Dacă preferi un alt tip de paste în locul spaghetelor, nu este nicio problemă, atâta timp cât respecți gramajul.

Taie șunca în cubulețe, feliază ciupercile. Dă-le la călit în puțin unt.

Dacă folosești roșii proaspete, ține-le câteva minute în apă fiartă, apoi pune-le sub un jet de apă rece. Decojește-le și toacă-le. Taie mărunt cățeii de usturoi, călește-i un pic într-o cratiță mai încăpătoare (deoarece vei turna pastele, șunca și ciupercile călite peste) și apoi pune roșiile tocate peste. Asezonează cu sare, piper, busuioc și zahăr și pune capacul peste.

Combină făina cu puțină apă și adaug-o peste roșiile călite, amestecând ușor. După 2 minute adaugă pastele, șunca și ciupercile călite, uleiul de măsline și amestecă ușor pentru a combina ingredientele.

Se servesc cu parmezan ras deasupra.

Alternativă: Puteți combina inițial doar sosul de roșii cu șunca și ciupercile, fără paste, și să faceți porțiile direct în farfurii. Varianta 1 este, însă, mult mai rapidă când gătiți pe repede-îaninte pentru întreaga familie.

Foto: thinkstock.com

 

 

Evaluează