Stroganoff de vită în 30 de minute

Ingrediente

  • 1/2 kg mușchi de vită tăiat fâșii
  • 4 linguri unt
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 350 g ciuperci
  • 200 ml smântână de gătit
  • 250 ml supă de vită
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 2 linguri de făină
  • sare, piper, oregano după gust

Preparare

Cea mai populară mâncare a rușilor, asta trebuie să fie! Îi înțelegem de ce le place, e foarte gustoasă! Hrănești 4 oameni cu 30 de minute de muncă. Sună bine, nu? Alege să faci o vită stroganoff pe repede înainte (nu după rețeta originală), bună de te lingi pe degete și extrem de sățioasă!

 

Încinge uleiul și 1 lingură de unt într-o tigaie mare. Separat, asezonează carnea cu sare, piper și oregano. Pune-o la prăjit în tigaie, câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate carnea pe o farfurie.

În aceeași tigaie, dă la călit ciupercile, usturoiul și ceapa. Adaugă 2 linguri de unt, lasă la călit până când ceapa devine translucidă. Adaugă făina peste, amestecă și lasă la făcut 2-3 minute.

Toarnă și supa de vită și sosul Worcestershire. Lasă, la foc mic, să se facă vreo 10-12 minute. Pune și carnea în tigaie. Amestecă. Adaugă și smântâna, amestecă și dă de pe foc.

De obicei, se servește cu tăiței, piure sau orez.utterstock_76037827

Alte rețete delicioase cu carne de vită:

Ciorbă de văcuţă

Carne de vită bolognese coaptă în dovleac

Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu