Supă de bere și brânză cheddar

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gatire: 25 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 500 ml bere
  • 4 linguri unt
  • 1 morcov tocat mărunt
  • 1 ceapă mare tocată
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 35 g făină
  • 300 ml lapte
  • 150 ml smântână de gătit
  • 1 lingură muștar
  • 300 g brânză cheddar rasă
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Dacă faci pentru prima oară supa asta delicioasă, ar fi bine să începi cu o bere cu un gust cât mai slab. Dacă ești băutor/băutoare de bere, alege să o folosești pe aceea care îți e pe plac și o bei cel mai des. E o supă aparte, cu un gust deosebit datorită ingredientelor principale: berea amăruie și brânza ușor înțepătoare. Un gust pe care nu îl mai găsești în altă parte și pe care îl vei adora de la prima lingură!

shutterstock_15673777-768x622

  1. Topește untul într-o cratiță mare, adaugă morcovul, ceapa și usturoiul. Sotează 10 minute. Adaugă făina și amestecă bine, timp de 3 minute până când făina devine ușor rumenie.
  2. Combină laptele cu smântâna și toarnă amestecul, treptat, peste conținutul din cratiță. Dă focul mai mare, adaugă berea și muștarul, amestecând continuu până la omogenizare. Adu la fierbere, amestecând bine, până când spuma dispare.
  3. Lasă la foc mic 10 minute până când se îngroașă. dă de pe foc, adaugă brânza cheddar treptat, amestecând. Gustă și apoi asezonează cu sare și piper.

Poți adăuga, după preferință, fiecărei porții în parte, bacon rumenit, ceapă verde etc.

shutterstock_33164623

 

Alte rețete la care poți folosi berea:

Rondele de ceapă în aluat de bere

Prăjitură cu ciocolată și bere neagră de Sf. Patrick

Tocaniță de vițel cu sos de bere

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu