Tartă cu ciocolată și căpșuni – fără coacere

Ingrediente

Pentru blat
  • 330g biscuiți Oreo (32 bucăți)
  • 110 g unt topit la bain marie
Pentru umplutură
  • 200g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată neagră (55-70% cacao)
  • 200 ml smântână dulce
Pentru topping
  • 300 g căpșuni
  • nuci/arahide pisate (opțional)

Preparare

E vară, e cald și nu vrei să aprinzi cuptorul. Sau, pur și simplu, nu ai chef sau timp să gătești. Dar ți-e tare poftă de ceva dulce… Ce faci? Desertul de mai jos! E combinația perfectă de dulce și acrișor, nu necesită coacere și e sănătos.

Pune biscuiții – cu tot cu cremă – într-un robot de bucătărie. Amestecă până devin prăfoși, până ajung ca niște firimituri. Între timp, topește untul la bain marie. Toarnă-l peste biscuiți și amestecă până se omogenizează. Pune blatul într-o tavă de tartă cu dimensiunile de 12 x 36 cm. Dă la congelator până faci  umplutura – câteva minute, adică.

Toarnă smântâna într-o crăticioară mică și încălzește-o încet, la foc mic, fără a amesteca sau a aaduce la punctul de fierbere. Dă de pe foc, pune bucățile de ciocolată înăuntru și lasă așa 1-2 minute. Amestecă până la omogenizare. Scoate tava din congelator, toarnă crema peste și pune căpșunile întregi deasupra. Dă la congelator cel puțin 2 ore. Scoate-o înainte de servire, presară nucile mărunțite deasupra și feliază porțiile. Ar trebui să îți iasă aproximativ 12-16 felii.

Foto: tartă / shutterstock

Alte deserturi fără coacere

Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo (fără coacere)

Lasagna de ciocolată, fără coacere

Cheesecake cu dovleac fără coacere

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu