Tartă de piersici din 5 ingrediente

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 17 min
  • Gata in: 27 min

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj
  • 4-5 piersici
  • 1 ou
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • zahăr pentru pudrat

Mod De Preparare

Cum să nu faci acest desert? Îți ia 10 minute să îl prepari din numai 5 ingrediente banale, 17 minute stă la cuptor.

Perfect pentru zilele de vară când nu vrei să stai prea mult deasupra aragazului. Poți alege să faci o tartă mare sau mai multe mici. În tavă rotundă, pătrată sau dreptunghulară? Chiar nu contează, lucrezi cu ce ai pe acasă!

  • Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
  1. Feliază piersicile și amestecă-le ușor cu zeama de lămâie într-un castron. Pregătește tava (orice formă ai folosi, contează să nu lipească; poți pune o hârtie de copt, dacă dorești).
  2. Desfă aluatul congelat deasupra tăvii, înțeapă-l cu furculița ușor, întinde feliile de piersici deasupra astfel încât să se suprapună ușor.
  3. Bate oul cu 2 lingurițe de apă. Adu ușor peste piersici aluatul dinspre margini. Unge aluatul și piersicile cu oul bătut și dă la cuptor pentru 15-17 minute. Scoate din cuptor, cerne zahăr pudră deasupra și las-o să se răcească pe hârtia de copt.

Alte rețete delicioase cu piersici:

Piersici la cuptor

Prajitura cu piersici si bezea

Tort cu piersici şi ciocolată

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu