Tarta lui Jamie cu banane – fără coacere

Timpi de preparare

  • Gata in: 0 min

Ingrediente

Pentru blat
  • 100 g unt moale
  • 300 g biscuiti digestivi
Pentru crema
  • 100 g zahăr Demerara
  • 100 g unt
  • 400 ml lapte condensat
Pentru decor
  • 3 bucati banane
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie

Preparare

Învaţă şi tu să prepari o tartă delicioasă şi foarte uşor de gătit! Nu necesită coacere, fapt care o face perfectă pentru zilele toride de vară!

Mod de preparare:

  1. Pisează biscuiţii digestivi şi amestecă-i cu 100 grame de unt. Presează amestecul într-o formă de tartă. Dă la rece pentru cel puţin 30 de minute.
  2. Amestecă laptele condensat cu zahăr brun (gustă laptele înainte, dacă ţi se pare foarte dulce, pune mai puţin zahăr) şi restul de unt. Amestecă mereu, până când lichidul fierbe şi devine o cremă de caramel gustoasă.
  3. Toarnă crema de caramel peste blatul de biscuiţi şi dă la rece. Taie bananele felii groase şi pune fructele peste crema de caramel. Bate nişte frişcă şi pune deasupra feliilor de banane cu o lingură, astfel încât tarta să aibă zulufi.
  4. Rade ciocolată peste frişcă şi serveşte rece.

Alte deserturi care nu necesită coacere:

Tartă cu ciocolată și căpșuni – fără coacere

Cheesecake cu dovleac fără coacere

Prăjitură cu căpșuni fără coacere

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu