Tartă rustică cu ciocolată

Tartă rustică cu ciocolată

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 140 g miez de nucă
  • 120 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr tos
  • 1 lingura coajă de lămâie
  • 120 g ciocolată
  • 4 ouă
  • 1 pachet vanilie
Pentru ornat
  • 150 g frişcă
  • 4-6 nuci
  • 1 lingura zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Miezul de nucă se toacă şi se amestecă cu zahărul tos. Separat se topeşte ciocolata în baie de abur şi se omogenizează cu amestecul de nucă. Se adaugă vanilia, zahărul pudră şi se amestecă bine.

2. Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Gălbenuşurile şi coaja de lămâie se adaugă la compoziţia cu nucă şi ciocolată şi se amestecă până se omogenizează. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încorporează în aluatul deja format.

3. Compoziţia se toarnă într-o tavă cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se dă în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Se lasă la copt 40 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească. Se presară zahăr pudră deasupra şi se ornează cu frişcă şi miez de nucă.

Evaluează