Terină de năut

Terină de năut

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g făină de năut
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 căţel usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 3 lingurite curry
  • 1 praf sare

Mod De Preparare

Terina de năut este un aperitiv foarte gustos fără năut. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se face.

1. Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată şi usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei şi curry. Se amestecă şi se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat.

2. Între timp, făina de năut se desface cu apă şi se fierbe la foc mic până ce amestecul devine ca o smântână groasă care se potriveşte de sare. Apoi, împreună cu legumele, se mixează.

3. Amestecul se toarnă într-o formă de chec şi, după ce se nivelează şi tava se bate uşor de masă, se coace 35 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

Evaluează