Tocană de cartofi în crustă de pâine

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timp de gatire: 0 min
  • Gata in: 30 min

Ingrediente

  • 4 pâini rotunde coapte pe vatră
  • 400 g pulpă porc
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 kg roşii
  • 2-3 ardei
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 2 morcovi
  • sare
  • boia iute şi dulce
  • piper măcinat şi boabe
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 crengute cimbru
  • 1 legatura mărar
  • 2-3 crengute rozmarin

Preparare

  1. Se taie carnea de porc cubuleţe şi se căleşte în ulei. După ce s-a rumenit bine, se adaugă ceapa tăiată rondele şi se rumenesc împreună.
  2. Se curăţă şi se spală legumele. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii, rondele, ardeii se curăţă de sâmburi şi se taie fâşii, iar apoi se pun toate să fiarbă împreună cu ceapa şi carnea. Se adaugă o cană de apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
  3. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Tocana se condimentează cu sare, piper, boia şi cimbru şi, spre sfârşit, se adaugă piureul de roşii.
  4. Se mai lasă să clocotească câteva minute şi se bagă în cuptor. În acest timp, se taie pâinea, se scoate miezul şi, când tocana este gata, se serveşte fierbinte în crustă şi se ornează cu cimbru, rozmarin şi mărar proaspăt.
ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu