Tocană de pui

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timp de gatire: 45 min
  • Gata in: 1 ore, 5 min

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 425 ml lapte
  • 100 ml supă de pui din concentrat
  • 3 cepe
  • 3 rămurele ţelină
  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • aripi, copane şi măruntaiele unui pui
  • 3 linguri făină
  • sare şi piper

Preparare

Ce se poate prepare mai uşor ca o tocană de pui? Alege cele mai gustoase ingrediente şi prepară o cină delicioasă:

1. Într-o cratiţa încapatoare se topeste untul si se rumenesc bucaţile de pui. Se scot si se lasa deoparte.

2. În aceeasi cratiţa se pune supa, ceapa si se lasa sa dea un clocot. Se adauga morcovii rasi, cartofii taiaţi cuburi foarte mici, ţelina taiata rondele si puiul. Se lasa sa fiarba 20 de minute pâna ce ingredientele sunt fierte.

3. Separat, faina se desface în lapte evitând cocoloasele. Se toarna amestecul peste pui si se lasa la fiert pâna ce se obţine un sos gros, amestecând mereu sa nu se lipeasca.

4. Se potriveste de sare si piper si se aduce la masa cu ardei iute si mamaliga, dupa gust.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu