Tocăniţă de legume

Tocăniţă de legume

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 roşii
  • piper
  • pătrunjel
  • 1 lingurita ace de rozmarin uscat
  • 2 lingurite tarhon uscat
  • 2 linguri bulion
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 vinete
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • sare
  • 6 linguri ulei

Mod De Preparare

Tocăniţă de legume, uşoară, gustoasă şi de post, după o reţetă simplă.

1.    Se spală şi se taie cuburi vinetele, se presară cu sare şi se lasă 10 minute să-şi lase sucul. Apoi se şterg. Celelalte legume se taie mărunt sau fâşii.

2.    În ulei încins se pun legumele la călit, în afară de roşii. După 5 minute, se adaugă usturoiul şi ierburile aromate.

3.    Apoi, se pun roşiile tăiate mărunt şi bulionul. Se sărează şi se piperează, se acoperă şi se lasă tocăniţa la fiert 15 minute.

4.    Se presară cu pătrunjel şi se aduce tocăniţa la masă.

Evaluează
Alte rețete