Tort cu ananas, ciocolată și physalis

Tort cu ananas, ciocolată și physalis

Ingrediente

Pentru blat
  • 3 bucati oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 70 g faina
  • 70 g amidon
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema
  • 800 g cutie compot ananans
  • 40 g gelatina
  • 500 g mascarpone
  • 250 g smantana
  • 1 bucata lamaie
  • 120 g zahar
  • 200 g smantana lichida pentru frisca
Pentru decor
  • 100-150 g ciocolata
  • 8 bucati physalis
  • 8 bucati rondele ananas
  • 20 bucati piscoturi
  • 150 ml sampanie

Mod De Preparare

Învaţă să prepari un delicios tort cu ananas, ciocolata si physalis, după o reţetă simplă şi uşor de urmat.

Mod de preparare:

1. Se cern: făina, amidonul, praful de opt și cacaua. Se separă ouăle și se bat spumă tare albușurile cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul și zahărul vanilat, continuând amestecarea. Se scoate spuma bătută bine și se transferă într-un bol de sticlă, apoi se adaugă rând pe rând gălbenușurile amestecând bine după încorporarea fiecăruia.

2. În compoziţia de mai sus se adaugă ingredientele uscate (făina și celelalte cernute în prealabil) peste cele umede.

Se va amesteca de jos în sus cu o spatulă pentru a ieși un blat aerat și pufos. Compoziția rezultată se toarnă într-o formă circulară de tort, tapetată în prealabil, și se dă la cuptor 30 de minute, la temperatura de 180°C.

3. Pentru cremă, se înmoaie gelatina în compot (aproximativ 300-400 ml) şi, după 15 minute, se pune la bain-marie.

Se mixează brânza mascarpone cu smântâna, zahărul și zeama de lămâie, peste care se adaugă gelatina și se omogenizează.

4. Se taie și ananasul cubulețe potrivite și se adaugă în cremă, care apoi se introduce la frigider pentru 20 de minute. Se bate la robot smântâna pentru frișcă și, când aceasta se întărește, se va adăuga și ea în cremă, după expirarea celor 20 de minute.

5. Se scoate blatul de tort din formă, se scoate hârtia de copt, se așază la loc blatul, se adaugă crema deasupra și se dă la frigider pentru minimum trei ore. După expirarea timpului și dacă este perfect stratul de cremă, se poate trece la decorarea acestuia, după cum urmează: se rup pișcoturile în două și se vor trece prin șampanie, punându-le pe partea laterală a tortului. După ce s-a terminat această operațiune, se pune ciocolata la topit la bain-marie, iar după aceea se va lăsa la răcit.

Cu aceasta se vor desena diferite forme cu ciocolată pe tortul rezultat. La final, se vor adăuga rondele de ananas și fructele de physalis.

Evaluează