inapoi la unica.ro
Tort de ciocolată cu banane

Tort de ciocolată cu banane

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timpul de gatire: 40 min
  • Gata in: 1 ore, 40 min
  • Timp de fierbere: 30 minute

Ingrediente

    Pentru blat

    • 4 ouă
    • 4 linguri zahăr
    • 1 plic zahăr vanilat
    • 2 linguri cacao
    • 3 linguri făină
    • 1 praf sare
    • 200 ml frișcă vegetală
    • 300 ml frișcă naturală
    • 1 baton de vanilie
    • 500 ml lapte
    • 1 pliculete gelatină
    • 300 g zahăr
    • 5 ouă
    • 150 g cacao
    • 3 linguri coniac natural
    • 4-5 banane

    Pentru ornat

    • 50 g ciocolată cu lapte
    • 50 g ciocolată albă
    • 200 g nuci măcinate

    Preparare

    1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu un praf de sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat în ploaie şi gălbenuşurile frecate. La sfârşit, se pune făina cernută şi cacaua şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe.
    2. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se întinde uniform. Se bagă în cuptor la 120° C. În timpul acesta, se pune gelatina să se înmoie în apă rece şi se amestecă câteva minute până se obţine o pastă.
    3. Separat, într-un bol, se toarnă frişca şi se bate. Spre sfârşit, se adaugă 2 linguri de zahăr pudră. Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece.
    4. Se sparg ouăle într-o oală de 2 l, se amestecă cu zahărul şi cu laptele fierbinte. Se adaugă batonul de vanilie şi gelatina. Se lasă să fiarbă 5 minute şi se opreşte focul. Crema se pune într-un vas cu apă rece şi se răceşte.
    5. Într-un bol mai mic, se pune cacaua şi se amestecă cu coniacul şi puţină cremă. Se omogenizează şi apoi se toarnă în restul de cremă, care se amestecă cu frişca şi se lasă 2-3 minute la rece. Se scoate blatul din tavă, se aranjează pe un platou, şi se pun banane pe toată suprafaţa. Se toarnă crema, se întinde şi se balotează cu nucă măcinată. Se ornează cu ciocolată şi se lasă la rece.

    Incearca si...

    Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

    rss

    Trucurile voastre culinare

    • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

      Trimis de: Amalia Crudu
    • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

      Trimis de: Catalina
    • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

      Trimis de: Denisa Decebal
    • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

      Trimis de: Marcela Patru
    • Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

      Trimis de: Alina Petreanu
    19 trucuri
    • Ce îţi place să mănânci la desert?

      vezi rezultatele
      Loading ... Loading ...

    Urmareste-ne pe Facebook