inapoi la unica.ro
Tort diplomat cu iaurt

Tort diplomat cu iaurt

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timpul de gatire: 30 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 400 g iaurt
  • 500 ml frisca lichida (sau 3 plicuri de praf de frisca)
  • 300 g zahar
  • 3 pliculete gelatina
  • 1 compot ananas
  • 1 compot piersici (sau ce alte fructe doriti)

Preparare

Este un tort racoros si plin de fructe. Pe langa faptul ca este delicios, pot spune ca este tortul cel mai rapid de preparat. In maxim o ora este gata!!!!
Siropul de la compotul de ananas se pune cu gelatina intr-o craticioara si se da deoparte pana ii vine vremea sa ne ocupam si de el.
Iaurtul si zaharul se mixeaza cateva minute.Mixam si frisca pana se intareste.  Amestecam frisca cu iaurtul. Peste acest amestec adaugam si siropul de ananas cu gelatina (craticioara cu sirop si gelatina o punem in prealabil cateva minute pe foc pentru a se incalzi, astfel gelatina se topeste mai bine). Nu are nimic daca siropul este caldut. Din acest moment trebuie sa ne miscam repede pentru a nu se intari compozitia inainte de a o pune in tava.

Ananasul si piersicile le tocam in bucatele de marime potrivita.Si le adaugam in amestecul de frisca si iaurt. Omogenizam amestecul,si il turnam in forme, pe care le decoram.  Din compozitia aceasta eu am umplut doua tavi, una de 30×30 cm si una de 40x2o cm.  Este un tort bestial merge ff bine in zilele f calduroase este extrem de racoritor si gustos!

ps. Eu am ornat cu ananas, struguri si kiwi

Reteta trimisa de: Cristina Dragomir

Categoria:

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!
  • Geta says:

    Am incercat reteta aceasta aseara si a fost extraordinara, eu am mai adaugat piscoturi intro forma rotunda, a iesit ca si un tort nemaiponenit. multumesc

rss

Trucurile voastre culinare

  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook