Tort “Vis de ciocolată”

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timp de gatire: 40 min
  • Gata in: 1 ore, 40 min

Ingrediente

Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri cacao
Pentru crema 1:
  • 200 g ciocolată albă
  • 50 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
  • esenţă vanilie
Pentru crema 2:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 50 ml frişcă lichidă
  • esenţă rom
  • 50 g unt
  • 2 pliculete cafea solubilă
Pentru sirop:
  • 100 g zahăr
  • 1 esenţă rom
Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
Pentru decor:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 8 frunze verzi

Mod De Preparare

Ai o aniversare sau o petrecere între prieteni? Prepară singură un tort “Vis de ciocolată”. Reţeta e destul de simplă, iar rezultatul e delicios!

1. Pentru blat, se bat gălbenuşurile cu zahărul. Separat, se bat spumă albuşurile, se adaugă peste gălbenuşuri, apoi se încorporează şi făina amestecată cu cacaua. Aluatul se toarnă într-o formă cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt. După ce s-a copt, se lasă să se răcească, apoi se taie în trei foi.

2. Pentru cremă, se topeşte ciocolata ruptă bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul, la bain-marie. La crema cu ciocolată albă se adaugă vanilia, la cea cu ciocolată neagră se adaugă cafeaua solubilă şi esenţa de rom. Se lasă să se răcorească.

3. Pentru sirop, într-o crăticioară, se caramelizează 100 g zahăr, care se stinge cu 100 ml apă, în care s-a adăugat esenţa de rom şi se lasă pe foc până se topeşte zahărul. Se lasă la răcit.

4. Pentru asamblarea tortului, se aşază în forma detaşabilă primul blat, se însiropează, apoi se adaugă crema de ciocolată neagră. Se pune următorul blat, se însiropează, apoi crema de ciocolată albă şi, la final, ultimul blat care, de asemenea, se însiropează. Se dă la rece pentru câteva ore ca să se întărească crema şi apoi se scoate forma.

5. Se prepară glazura astfel: se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul. Se amestecă bine să se omogenizeze. Se toarnă glazura peste tort, astfel încât să acopere întreaga suprafaţă. Se decoreză cu trufe cu rom şi frunze de ciocolată.

6. Pentru frunze, se topeşte ciocolata amăruie şi se întinde cu ajutorul unei pensule pe dosul unei frunze cu nervurile mai pronunţate. Se dau la rece să se întărească, apoi se desprind cu atenţie frunzele.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu