Trandafiri crocanți de cartofi

Trandafiri crocanți de cartofi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8-9 cartofi
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 jumătate linguriță de oregano
  • 1 vârf de linguriță piper
  • 1 vârf de linguriță praf de busuioc
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 5 linguri unt topit la bain marie
  • sare după gust

Mod De Preparare

Banalii cartofi copți pot fi transformați într-un aperitiv delicios și extrem de aspectuos, festiv și elegant. Cum? Îi facem… trandafiri! Încă un lucru bun este acela că sunt foarte, foarte ușor de făcut, din numai 2 ingrediente și condimente. Gata în cel mult 30 de minute!

Pregătește o tavă cu brioșe și preîncălzește cuptorul.

Spală și curăță cartofii. Taie-i în felii subțiri, ca pentru chipsuri – cel mai repede merge cu ajutorul curățătorului de cartofi. Într-un bol mic combină untul topit (sau poți înlocui cu ulei de măsline sau susan) cu condimentele.

Formează un rând de 9-10 felii de cartofi care se semi-suprapun. Unge-i cu untul condimentat de mai sus și apoi începe să rulezi, de la prima la ultima felie, ținând strâns cu degetele. O să obții un superb boboc de trandafir, pe care îl pui în unul din golurile tăvii de brioșe. Dacă ți se pare prea „sărac în petale”, mai introdu felii de cartofi până când trandafirul devine mai compact și bine strâns. Mai unge, dacă e necesar, cu niște unt condimentat.

Procedează la fel cu restul de felii de cartof, iar la final presară, în mod egal, restul de unt. Dă la cuptor 15-25 de minute, până se rumenesc.

Foto: captură youtube

Evaluează